Sikkerhet og personvern

Her kan du lese om personvernreglene som gjelder når du kjøper bilpleieprodukter hos oss.

PERSONVERNERKLÆRING

Er du interessert i hvordan din personlige informasjon er beskyttet i denne nettbutikken?

Nedenfor vil du kunne lese hvordan vi i * navn på din nettbutikk * håndterer personopplysninger, samt få informasjon om dine rettigheter som registrert hos oss. Vi håper du finner det du leter etter her. Du kan selvfølgelig også kontakte oss, dersom du har spørsmål om vår behandling av opplysningene dine. Vi er opptatt av sikkerhet og åpenhet på dette området, og vi tar dine henvendelser på alvor!

Behandlingsleder:

 • Navn:* Skriv inn navnet på selskapet
 • Kontaktperson:* Fyll inn navn på kontaktperson i selskapet *
 • Telefon: * Fyll inn personens telefonnummer *
 • E-post: * Skriv inn personens e-postadresse *
 • Adresse: * Fyll inn selskapets kontakt- eller postadresse *

Hvorfor behandler vi personopplysninger?

Vi samler inn og behandler personopplysninger for å kunne tilby besøkende på nettsidene våre tjenestene og produktene de ber om. Vi ønsker også å tilby bedre og mer relevant innhold til den enkelte kunde, samt skape gode og langvarige relasjoner til våre eksisterende kunder.

Når behandler vi personopplysninger?

Nedenfor finner du en liste over når og hvordan vi behandler personopplysninger i de enkelte tilfellene. Merk at all behandling er basert på samtykke, med unntak av innsamling av data på kjøpstidspunktet, hvor visse opplysninger må oppgis for å gjennomføre kjøpet. I dette tilfellet er behandlingsgrunnlaget inngåelse av en avtale.

Nyhetsbrev:

 • Hvor: Nettbutikkens nyhetsbrev
 • Hva lagres: Epostadresse.
 • Bruk av personopplysninger: For å sende ut nyhetsbrev.
 • Lagringstid: På ubestemt tid. Inntil du melder deg av nyhetsbrevet eller ber om sletting.
 • Grunnlag for behandling: Samtykke.
 • Sikkerhet:Informasjonen lagres på en sikker server. Kontakt oss for mer informasjon om sikkerhet.
 • Databehandler (tredjepart): * Fyll ut nyhetsbrevleverandøren hvis du bruker denne. Eksempler kan være «Mailmojo», «Mailchimp» eller andre. Hvis du ikke bruker dette, kan dette punktet fjernes *.

Kjøp i nettbutikken:

 • Hvor: I butikkens kasse/kasse
 • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post, gateadresse, postnummer, sted, varenavn, antall varer, valgte fraktalternativer, navn på valgt betalingsmåte (f.eks. Klarna Faktura) og pris lagres også. Fødsels- og personnummer kreves kun ved bruk av finansieringstjenester, og lagres ikke i nettbutikken. Fødsels- og personnummer samles inn og behandles kun av betalingsleverandøren. Firmanavn, organisasjonsnummer og kontaktperson kreves for bedriftskjøp.
 • Bruk av personopplysninger: For å gjennomføre et kjøp i denne nettbutikken kreves navn, adresse og kontaktinformasjon for å gjennomføre betaling og sende varer, samt sende ut fakturaer der dette er valgt. Kontaktinformasjonen kan også brukes til å kontakte kjøper i forbindelse med kjøpet. Fødsels- og fødselsnummer brukes av finansieringsleverandør for å kunne foreta en kredittsjekk i forbindelse med bruk av faktura og finansieringstjenester. Informasjonen vil også bli brukt til regnskapsformål. Lagringstid: Personopplysningene oppbevares i henhold til regnskapsloven, og normalt i 10 år etter regnskapsårets slutt. Dersom det er inngått avtale om ekstra garanti på varen, vil opplysningene bli lagret så lenge garantien er gyldig, dog ikke kortere enn 10 år.
 • Behandlingsgrunnlag: Nødvendig for inngåelse av avtale/kjøp og for bokføring.
 • Sikkerhet: Informasjonen lagres på en sikker server. Kontakt oss for mer informasjon om sikkerhet.
 • Databehandler (tredjepart): * Fyll inn alle aktive betalingsleverandører, fraktleverandører og regnskapsprogrammer og andre tjenester du bruker i butikken som håndterer data kunden oppgir ved kjøp *

Kontaktskjema / kundehenvendelser:

 • Hvor: Kontaktskjema i nettbutikk
 • Hva lagres: Fornavn, etternavn, telefonnummer, e-post + henvendelse.
 • Bruk av personopplysninger: Informasjonen brukes for å kunne svare på din henvendelse. Hvis du tidligere har sendt inn en forespørsel registrert med samme navn, telefonnummer eller e-postadresse, vil vi kunne se din forespørselshistorikk. Dette gjør vi for å kunne svare bedre på dine spørsmål, spesielt hvis de er knyttet til tidligere henvendelser eller kjøp.
 • Lagringstid: Informasjonen knyttet til dine henvendelser lagres så lenge det er nødvendig for å kunne besvare dine henvendelser.
 • Grunnlag for behandling: Samtykke.
 • Sikkerhet: Informasjonen lagres på en sikker server. Kontakt oss for mer informasjon om sikkerhet.
 • Databehandler (tredjepart): * Skriv inn e-postleverandøren du bruker for bedrifts-e-post. Kundehenvendelser via kontaktskjemaet i din butikk sendes til denne e-postkontoen. Eksempler på e-postkontoer kan være Gmail (Google), Outlook (Microsoft) eller andre *

Opprette en kundeprofil i nettbutikken:

 • Hvor: Under “Min konto/opprett kunde”
 • Hva lagres: Fornavn, etternavn, adresse, telefonnummer, passord og e-postadresse.
 • Bruk av personlig informasjon: Informasjonen brukes til å lage en kundeprofil for deg. I kundeprofilen din kan du se kjøp du har gjort i butikken, samt redigere og tilpasse personopplysninger du har oppgitt til oss. Du kan også registrere deg for nyhetsbrev på din kundeprofil.
 • Lagringstid : Informasjonen knyttet til kundeprofilen din lagres til du ber om at den slettes.
 • Grunnlag for behandling: Consent.
 • Sikkerhet: Informasjonen lagres på en sikker server. Kontakt oss for mer informasjon om sikkerhet.

Informasjonskapsler

Denne nettbutikken bruker informasjonskapsler, eller såkalte informasjonskapsler, for å gi deg en bedre brukeropplevelse i alle kanaler. Bruk av informasjonskapsler er basert på samtykke gjennom informasjonskapselinnstillinger i nettleseren din, samt din fortsatte bruk av sidene våre. Er du nysgjerrig på vår bruk av informasjonskapsler, samt hvordan du kontrollerer bruken av disse?

Les mer her.

Hva er nettbutikkens behandlingsgrunnlag?

* Fyll inn navn selskapet behandler visse typer personopplysninger. Du finner typene data vi behandler i oversikten ovenfor. Vårt behandlingsgrunnlag er i de fleste tilfeller samtykke, med ett unntak. Dette betyr at vi samler inn og behandler personopplysninger basert på samtykke fra den registrerte. Ved kjøp i vår nettbutikk er behandlingsgrunnlaget derimot ikke samtykke, men nødvendigheten av å inngå avtale i tillegg til lovpålagte krav til bokføring.

Behandling av visse typer personopplysninger utenfor EU og EØS

* Fyll inn navn selskapet behandler visse typer data utenfor EU og EØS, hos en tredjepartsleverandør av tekniske løsninger. Listen over personopplysninger som behandles (se "Når behandler vi personopplysninger?") Inneholder detaljer om hvilke data som delvis behandles utenfor EU/EØS. Denne informasjonen håndteres fra Norge, men behandles hos * Sett inn tredjepartsleverandør utenfor EU/EØS, hvis du bruker noen *, med hovedkontor på * Sett inn tredjepartsleverandørs adresse *.

Behandlingen av informasjon om EU- og EØS-borgere i USA er godkjent av EU-kommisjonen, gjennom en avtale om tilstrekkelig beskyttelsesnivå for personopplysninger, kalt EU-US Privacy Shield.

Behandling av disse personopplysningene av * legg inn tredjepartsleverandør utenfor EU/EØS * inkluderer kun * legg inn behandlingsaktivitet *, og videre håndtering av opplysningene gjøres fra Norge, med * legg inn tredjepartsleverandør utenfor EU/EØS * som en verktøy.

Behandling av visse typer personopplysninger utenfor EU og EØS Nettbutikken bruker tredjepartsleverandører som behandler personopplysninger utenfor EU og EØS. Nedenfor ser du hvem, hvor, hvordan og hvorfor dette gjøres:

ELLER

Nettbutikken bruker ikke tredjepartsleverandører utenfor EU og EØS. Tredjepartsleverandør utenfor EU/EØS:

* Skriv navnet på tredjepartsleverandøren som behandler informasjon fra nettbutikken utenfor EU/EØS, f.eks. Mailchimp *

Hvor behandles informasjonen:

* Angi landet utenfor EU/EØS der tredjepartsleverandøren behandler informasjon, f.eks. "USA" *

Landets lover tilbyr tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger:

* Skriv: «Ja» eller «Nei». Se denne listen over land som EU mener har tilstrekkelig beskyttelse av personopplysninger. *

Nødvendige garantier på plass for overføringer til land uten tilstrekkelig beskyttelse:

* Hvis du deler personopplysninger med land som ikke er godkjent av EU (se forrige punkt), må du dokumentere hva som gjør at overføringen fortsatt er lovlig her. Se GDPR artikkel 46 for hvilke krav som stilles dersom dette er tilfelle. Hvis landet er godkjent av EU, kan dette punktet fjernes *

Dine rettigheter Tilgang til dine egne personopplysninger:

Hvis du er registrert i våre systemer, har du rett til innsyn i dataene vi har om deg, dersom du ønsker det. Det betyr at du kan få tilsendt dataene, eller du kan få beskjed om hvor du kan finne disse dataene. I noen tilfeller må vi kanskje be om ytterligere informasjon om deg for å bekrefte identiteten din før du kan få tilgang. Ta kontakt med behandlingsleder dersom det ønskes tilgang.

Retting av egne personopplysninger:

Hvis du er registrert i våre systemer, men ønsker at vi skal slette opplysningene vi har om deg, har du rett til det. Hvis du ønsker å slette dine data, vennligst kontakt oss via e-postadresse her. Vi forbeholder oss retten til at det i enkelte tilfeller kan være årsaker til at dataene ikke kan slettes umiddelbart, dersom du har inngått en kontrakt med oss, og disse dataene er nødvendige for vedlikehold av denne kontrakten. I noen tilfeller kan det hende vi må be om ytterligere informasjon om deg for å bekrefte identiteten din før du kan få tilgang. Ta kontakt med behandlingsansvarlig dersom sletting ønskes.

Begrens behandling av egne personopplysninger:

Dersom du er registrert i våre systemer, og ønsker å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette. Du kan be om at enkelte behandlingsformer avbrytes, eller du kan be om at vi avslutter all behandling. Vi forbeholder oss retten til at det i enkelte tilfeller kan være juridiske årsaker til at slik begrensning av behandlingen ikke kan gjennomføres. Sletting av data kan da være et alternativ, dersom en generell begrensning ikke er mulig etter gjeldende regelverk. I noen tilfeller kan det hende vi må be om ytterligere informasjon om deg for å bekrefte identiteten din før vi kan gjøre endringene. Ta kontakt med behandlingsleder dersom begrensning av behandling ønskes.

Dataportabilitet:

Dersom du er registrert i våre systemer, og innsamling og behandling av disse personopplysningene utføres automatisk og er basert på samtykke, har du rett til å overføre denne informasjonen til andre leverandører. Dette kan du be om fra oss, og du har da rett til å motta denne informasjonen i et strukturert, vanlig brukt og maskinlesbart format. Du kan også ha rett til å få disse dataene overført direkte fra oss til en annen leverandør, dersom dette er teknisk mulig. I noen tilfeller kan det hende vi må be om ytterligere informasjon om deg for å bekrefte identiteten din før vi kan gjøre det. Ta kontakt med behandlingsansvarlig dersom overføring eller overføring av dine personopplysninger ønskes.

Trekk tilbake samtykke til behandling av egne personopplysninger:

Med unntak av opplysninger du oppgir i forbindelse med kjøpet, er all behandling av personopplysninger på * Fyll inn navnet på selskapet basert på et samtykke. Du har rett til å trekke tilbake samtykket ditt når som helst, og behandlingen av disse personopplysningene for det aktuelle formålet skal da opphøre. Dersom opplysningene kun brukes til det formålet du trekker tilbake samtykket til, skal opplysningene også slettes. I noen tilfeller må vi kanskje be om ytterligere informasjon om deg for å bekrefte identiteten din før vi kan gjøre det. Ta kontakt med behandlingsansvarlig dersom du ønsker å trekke tilbake samtykket til en eller flere behandlinger av personopplysninger.

Klage på behandling av egne personopplysninger:

Hvis du ønsker å klage på måten informasjonen din behandles på, eller noe annet relatert til dine personopplysninger, har du rett til å gjøre det. Vi håper du ønsker å sende en e-post eller på annen måte kontakte behandlingsansvarlig (kontaktinformasjonen til behandlingsansvarlig finner du øverst på denne siden). Behandlingsansvarlig er ansvarlig for å ivareta dine rettigheter, og hjelper deg med det du måtte lure på.

Du har også rett til å kontakte Datatilsynet dersom du er uenig i vedtak eller behandlingsmetoder på * Fyll ut navnet på selskapet.