Metallpartikkelfjerner

Hvordan fjerne metallpartikler?

Sikker og effektiv fjerning av metallpartikler med ADBL

Har du noensinne lurt på hvorfor du ser bilder av felger med lilla væske over hele felgen? Er det produktet som er lilla, og hvorfor er alle lilla?

Vi har ofte hatt mange innom vår fysiske butikk og spurt oss hvorfor felgene blir lilla og hver eneste kunde blir like imponert når vi forklarer hvorfor.

Hva er en metallpartikkelfjerner?

Metallpartikkelfjerner er kjemikalier spesielt designet for å fjerne små jernpartikler som fester seg på lakk og felger via en kjemisk reaksjon uten å måtte skrubbe eller annen type mekanisk vaskeprosess. Når metallpartikkelfjerneren kommer i kontakt med jernpartikler og bryter ned overflaten så dannes den kjemiske reaksjonen og væsken bytter farge til lilla.

Hvor kommer metallpartikler fra?

Metallpartikler kan komme fra mange forskjellige kilder, men de vanligste kildene er bremsestøv, svevestøv, piggdekkstøv eller steder der det er mye jern eller arbeid med jern (fabrikker, verksteder og togskinner)

Hvordan kan du se om kjøretøyet ditt har metallpartikler?

Enkleste måte å identifisere metallpartikler på er ved å lete etter små «oransje/brune» brikker rundt kjøretøyet og på felgene. Dersom du finner dette så anbefaler vi sterkt å fjerne disse snarest.

Hvilke ADBL produkter kan jeg bruke for å fjerne metallpartikler?

ADBL har tre forskjellige metallpartikkelfjernere som er egnet til en og samme oppgave, men de har noen attributter som skiller seg ut fra hverandre.

 • ADBL Vampire Light er den som er tryggest å bruke og godt egnet til «nybegynnere». Super effektiv metallpartikkelfjerner som sørger for å trenge seg gjennom metallpartikler. Den har en nøytral pH-verdi og har en gel konsistens. Den tørker ikke fort og kan stå på bilen i opptil 15 minutter. Den kan brukes på både lakk og felger.
 • ADBL Vampire Liquid er vår mest allsidige og raskeste metallpartikkelfjerner. Den reagerer veldig raskt og trenger seg dypt inn og løser opp metallpartikler enkelt. Den er pH-nøytral og er trygg for lakk og felger. ADBL Vampire Liquid har en vanlig væske konsistens så den tørker raskere enn Vampire Light.
 • ADBL Vampire GEL er den sterkeste varianten og vi anbefaler denne til de mest krevende jobbene som har mye metallpartikler. Vampire GEL trenger seg gjennom de mest berørte flatene og kan stå på bilen i opptil 30 minutter og jobbe med å løsne metallpartiklene. Denne i likhet med våre andre metallpartikkelfjernere er også pH-nøytral.

Hva trenger jeg av utstyr for å bruke metallpartikkelfjerner?

Vi anbefaler disse produktene;

 • ADBL BFS Sprøytekanne
 • ADBL Round Detailing Børster

Rask guide for hvordan du skal fjerne metallpartikler

 • Ta en forvask av bilen først slik at smuss og andre urenheter vaskes bort
 • Spray på ønsket ADBL metallpartikkelfjerner på utsatte områder
 • La produktet virke til du ser at det blir en reaksjon og stoffet blir lilla
 • Bruk gjerne ADBL Round Detailing Brush for å trenge gjennom dypere
 • Ikke la produktet tørke
 • Spyl av med høytrykksspyler
 • Gjenta prosessen dersom det fortsatt er metallpartikler på overflatene.
Tilbake til bloggen